Home  |  Informatie  |  Contact  |  Links

  

 

Pels Management & Consultancy
 

Bedrijfscommissaris

Ondernemen wordt steeds complexer. Daarom zijn steeds meer MKB-ondernemers op zoek naar een deskundige en integere bedrijfsadviseur, die echt onafhankelijk is en uitsluitend het belang van de ondernemer dient. Veel zakelijke dienstverleners zijn echter afhankelijk van provisies, bonussen of targets, waardoor eigen belang verstrengelt met dat van de geadviseerde ondernemer. Geen wonder dat steeds meer succesvolle ondernemers een eigen ervaren adviseur of commissaris aan hun bedrijf hebben verbonden.

Zijn commissarissen alleen iets voor grote ondernemingen? Nee, al lang niet meer. Veel succesvolle MKB-ondernemers hebben een ‘wijze man/vrouw’. Een deskundige vertrouwenspersoon, vaste extern adviseur of informeel commissaris. En niet voor niets. Ondernemen is ingewikkelder geworden. Markten zijn transparanter en gemakkelijker bereikbaar voor klanten en voor concurrenten. Innovaties en productdiversificaties versterken de concurrentie. Bovendien is het zakendoen verhard en de loyaliteit bij klanten en leveranciers gering. Waar vindt de ondernemer nog een deskundige, integere en onafhankelijke ‘praatpaal’?

Ronald-Jan Pels is zo’n onafhankelijke bedrijfsadviseur: Mijn basispropositie is managementadvies in een informele commissarisrol. Ik geef u als DGA periodiek, gevraagd en ongevraagd advies over de ontwikkeling, bijstelling en uitvoering van het strategisch beleid, de aansturing en bedrijfsvoering van uw onderneming.

Ronald-Jan Pels